Afbeelding
Foto: WeesperNieuws

Minder Weespers getest bij teststraat, maar het aantal besmettingen is niet afgenomen

Coronavirus

WEESP Er zijn flink minder Weespers getest bij de teststraat van Hans Burggraaff. In de week van 6 december kwamen 420 Weespers langs bij de dokter voor een coronatest, de week daarvoor waren dat er nog 675.

Het aantal positieve testuitslagen onder Weespers is echter niet mee gedaald. “Terwijl er aanzienlijk minder wordt getest, is het aantal positieve tests voor Weesp iets gestegen. Voor Weesp blijkt er sprake van een relatieve en absolute toename van het aantal positieve testen”, zegt dokter Burggraaff. 

In de week van 6 december bezochten in totaal 556 mensen de Weesper teststraat. Van hen bleken ook 116 mensen daadwerkelijk besmet te zijn met het coronavirus. Dat is een kleine daling ten opzichte van de week ervoor, toen waren er 128 positieve testuitslagen. Wel werden er toen bijna 400 mensen meer getest: 950 mensen bezochten toen de teststraat. 

De meeste besmettingen werden geconstateerd bij kinderen; 10 bij kinderen van 0 tot 4 jaar, 23 bij kinderen van 5 tot 9 jaar, en 11 bij kinderen van 10 tot 14 jaar.

De cijfers van de Weesper teststraat laten niet alle positief geteste Weespers zien, want er worden ook mensen getest op andere locaties.

Aantal positief geteste personen bij de Weesper testgarage

Aantal geteste personen bij de teststraat van dokter Burggraaff

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant