Veld 4 van FC Weesp wordt tussen 17.00 en 19.00 uur wel verlicht, maar dit gebeurt alleen om de omgeving te verlichten.
Veld 4 van FC Weesp wordt tussen 17.00 en 19.00 uur wel verlicht, maar dit gebeurt alleen om de omgeving te verlichten. Foto: WeesperNieuws

Veldverlichting blijft aan, maar sporten op het veld mag niet

Algemeen

WEESP Ook na 17.00 uur blijven de lichten op veld 4 van FC Weesp aan. Deze dienen echter puur om de slecht verlichte omgeving te verlichten. Niemand mag overeenkomstig de richtlijnen van de Rijksoverheid na 17.00 uur gebruikmaken van de velden, ook BSO Kicks (onderdeel van Kind & Co) niet die is gevestigd in de accommodatie van FC Weesp. Om 19.00 uur gaat de verlichting elke avond uit.

Na  berichten van BSO Kind & Co over een onveilige situatie bij FC Weesp vorige week heeft de gemeente aangegeven met spoed te kijken naar de verlichting op het sportpark, omdat er een veilige omgeving moet zijn.
Volgens de richtlijnen van de Rijksoverheid is de gemeente gehouden aan de sluiting van sportvelden vanaf 17 uur. Vanaf dat moment mogen er geen sportactiviteiten meer op de velden plaatsvinden. “De richtlijnen van de landelijke overheid bieden op dit moment geen ruimte om hierbij een uitzondering te maken voor BSO’s. De gemeente volgt deze richtlijnen en heeft daar dus ook maatregelen voor genomen, onder andere via het uitschakelen van veldverlichting op alle sportvelden”, aldus laat de gemeente weten.
Kind & Co heeft laten weten er helemaal niet blij mee te zijn dat het verlichte sportveld na 17.00 niet meer mag worden gebruikt en heeft laten weten over een ontheffing te beschikken, maar volgens de gemeente is er niets aan te veranderen.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant