Hawre Rahimi op het Binnenhof in Den Haag
Hawre Rahimi op het Binnenhof in Den Haag Foto: vvd

Spannende tijd voor VVD-raadslid Hawre Rahimi

Algemeen

Weesper VVD-raadslid Hawre Rahimi zit in een spannende tijd. Hij staat op de lijst van de VVD voor de Tweede Kamer op plek 44. Gisteren is het nieuwe coalitieakkoord gepresenteerd, maar wanneer weet de Weesper of hij naar Den Haag mag?

Gisteren is het coalitieakkoord 2021-2025 gepresenteerd door VVD, D66, CDA en de ChristenUnie. Ondanks dat de VVD 34 zetels mag vullen in de Tweede Kamer, is het nog niet duidelijk of Rahimi wel of niet plaats mag gaan nemen. 

“Het is ontzettend spannend, want we weten het gewoon nog niet. Ik slaap er slecht van.” De Weesper zit in, zoals hij zelf noemt, een twijfelgebied. Welke mensen en hoeveel er worden gevraagd van de VVD lijst om minister of staatssecretaris te worden, is nog niet duidelijk. De 34 kandidaten die daarna het hoogst op de lijst staan, worden kamerlid. “Nog vijf mensen voor mij op de lijst moeten een functie aangeboden krijgen, en dan wordt er hopelijk contact met me opgenomen.” 

Afgelopen maart waren de verkiezingen voor de Tweede Kamer. Hawre Rahimi kreeg toen 999 voorkeurstemmen. In het nieuwe jaar zal het duidelijk worden of de Weesper plaats zal mogen nemen in de Tweede Kamer. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant