Helemaal naar boven in molen 't Haantje
Helemaal naar boven in molen 't Haantje

't Haantje begint met noodzakelijke inzameling

Algemeen

WEESP - In Weesp waren zaterdag op Open Monumentendag tien historische gebouwen geopend voor publiek. Deze gebouwen dienden als trekpleister én als schuilplaats voor de regen.

Dit jaar was ook molen 't Haantje open. Dat gebeurt niet vaak, want de molen is een woonhuis. De openstelling was het startsein voor een noodzakelijke inzamelingsactie voor het onderhoud van de oude wipmolen.

Bezoekers konden op de omloop en helemaal boven in het molenhuis van dichtbij zien hoe fraai 't Haantje er bijstaat. Logisch, want in 2003 is deze molen grondig gerestaureerd en deels vernieuwd. Maar er blijft geld nodig voor het onderhoud en het afbetalen van de restauratie. Tijdens Open Monumentendag werd daarom een klein bedrag aan toegang gevraagd. Ook kon er wijn en jam worden gekocht. 't Haantje gaat in de toekomst meer inzamelingsacties houden, maar probeert ook via andere manieren het benodigde geld bijeen te krijgen.

Een paardentram zorgde voor de verbinding tussen de diverse monumenten. In de forten Ossenmarkt en Uitermeer waren er ook nog enkele activiteiten, want het is ook nog eens September Stellingmaand.

Uitleg boven in het molenhuis...
... en uitleg op de omloop
Eerst afrekenen bij de entree
Ook Fort Ossenmarkt is open met Monumentendag
Historie in de etalage
Schuilen voor een bui bij De Vriendschap
Monumentaal kattenluik
Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je lidmaatschap.

Uit de krant