Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

GGD sluit teststraat Hilversum om ruimte te creëren voor opschalen boostercampagne

Coronavirus

REGIO - Wie zich wil laten testen op corona kan voortaan niet meer terecht in Hilversum. De GGD-teststraat in het Havenkwartier is vanaf maandag gesloten.

Om zoveel mogelijk ruimte te creëren voor het opschalen van de boostercampagne, verplaatst de GGD Gooi en Vechtstreek het testen op corona tijdelijk volledig naar de teststraat in Huizen. De teststraat in Hilversum is daarom nu dicht. De testlocatie in Huizen is onlangs voorzien van overkapping voor de wachtrij en ruimere testhokjes, meldt de GGD. Na afloop van de boostercampagne wordt de extra vaccinatielocatie in Bussum eind januari omgebouwd tot extra testlocatie voor de regio. 

Die vaccinatielocatie in Bussum komt op het terrein van de Hocras aan de Franse Kampweg en gaat maandag 27 december open. Vanaf volgende week zijn er in deze regio dus twee vaccinatielocaties. Op deze manier schaalt de regionale gezondheidsdienst op naar ruim 25.000 boosterprikken per week. Dit zijn er vier keer meer per week dan aanvankelijk van de GGD werd verwacht. Ook met de feestdagen gaat het prikken alle dagen door. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant