Afbeelding
Foto: Pixabay

Tegemoetkoming in de kosten van een ziek huisdier

Algemeen

WEESP De Amsterdamse Dierenhulp Aan Minima (ADAM-regeling) gaat ook voor Weesp gelden. Heeft u een huisdier en een pas met  een groene stip? Dan kunt u vanaf 1 januari 2022 gebruik maken van deze regeling die u tegemoetkomt in de kosten.

Is uw huisdier ziek of gewond, dan kunt u een waardebon aanvragen. Deze bon is geldig voor de consultkosten van een eerste bezoek aan een deelnemende dierenarts. Als hieruit blijkt dat een medische behandeling noodzakelijk is, vergoedt de gemeente de helft van de vervolgkosten maar maximaal € 300,-. Per stadpasjaar wordt er één bon verstrekt die geldt voor één huisdier.

Wilt u alle voorwaarden weten? Kijk dan op dierenambulance-amsterdam.nl. Onder ‘ADAM regeling’ staat hoe u gebruikmaakt van deze regeling en welke dierenartsen meedoen.

Nog meer dierennieuws

Vanaf 1 januari 2022 wordt het vervoer en de opvang van dieren in nood gedaan door de Amsterdamse dierenopvang organisaties. Dus, ziet u een dier in nood? Bel voor hulp aan gewonde of verzwakte dieren naar de meldkamer van de dierenambulance via telefoonnummer: 020 626 2121.

Meer weten over dierenopvang? Kijk dan op amsterdam.nl/dieren.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant