Afbeelding

Meeste Weespers betalen dit jaar minder gemeentelijke belastingen

Algemeen

WEESP Vanaf 2022 gaan Weespers Amsterdamse belastingtarieven betalen. De meeste Weespers gaan erop vooruit. 

Belangrijkste onderdeel van de woonlasten is de onroerend zaakbelasting, die in Amsterdam beduidend lager is dan in Weesp. Het tarief in Amsterdam is volgend jaar 0,0420 % van de WOZ-waarde. In Weesp is deze momenteel met 0,0877 procent meer dan het dubbele, dus dat is een fikse opsteker. 

Afvalstoffen
Verder betaalt u voor de afvalstoffenheffing over januari, februari en maart het Weesper tarief en vervolgens het Amsterdamse tarief. Het Amsterdamse tarief is per jaar voor een een­per­soons­huis­hou­dens 331 euro en voor een voor meer­per­soons­huis­hou­dens 441 euro, terwijl dit in Weesp 219 euro en 302 euro is. Daarmee gaan Weespers er dus op achteruit.

Rioolheffing
Er is ook de rioolheffing. Alle eigenaren van woningen en bedrijfspanden  in Amsterdam betalen het vaste eigenarentarief van 144 euro (prijs 2021) en over de eerste 300 m3 afvalwater wordt geen gebruikersheffing berekend. In Weesp geldt dat je tot 300 m3 afvalwater 213 euro en voor elke 100 m3 of gedeelte gedeelte daarvan boven 300 m3 nog eens 85 euro betaalt. De Amsterdamse tarieven paken dus ook op dit front gunstiger uit.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant