FC Weesp heeft het nakijken

Slordig spel nekt FC Weesp

WEESP – FC Weesp heeft zondag op eigen terrein met 2-4 verloren van Hillegom. Trainer Karel Knaap is er goed ziek van: "Het eerste kwartier speelden de jongens hartstikke goed om vervolgens volledig in te kakken. Slordig spel heeft ons de das omgedaan."

Het eerste kwartier van de eerste helft was FC Weesp duidelijk de bovenliggende partij. Iedereen zat te wachten tot de eerste Weesper treffer viel. Maar toen stortte het goede spel van de Weespers in en daar wist Hillegom van te profiteren. Rond de 30ste minuut scoorde de tegenstander het eerste doelpunt. Een kwartier stond Weesp maar liefst 0-3 achter.

Na rust probeerde FC Weesp te redden wat er te redden viel. Daar was Hillegom op voorbereid. Door de focus op de verdediging te leggen, wilde de tegenstander de winst veiligstellen. Een kwartier voor het eindsignaal wist Jasper Spanjerberg er voor Weesp toch 1 – 3 van te maken. Het sprankje hoop dat hieruit voortvloeide werd door Hillegom met een vierde doelpunt snel de kop ingedrukt. Vijf minuten voor tijd maakte Ramon Westland er nog 2-4 van, maar toen was het voor FC Weesp al te laat.

Volgende week zondag treft Weesp Abcoude. Knaap: "Altijd een lastige tegenstander en het zelfvertrouwen van onze jongens heeft nu toch ook een tik opgelopen. Het wordt hard werken."

Gelijkspel voor dames

De dames 1 van FC Weesp heeft gelijkgespeeld tegen Aurora. Over de mandekking is trainer Michael Zandvoort nog niet helemaal te spreken, maar qua spel ziet hij tot zijn tevredenheid een stijgende lijn. "Tegen Aurora stonden we op een gegeven moment 0-2 achter, maar dat kwam vooral door inviduele fouten. De dames voetbalden op zich goed, met mooie lange ballen." Toen Tess Brunekreef de achterstand terugbracht naar 2-1, was dat voor het team het sein om er nog meer voor te gaan. De goals vlogen over en weer. Even leek het erop dat Weesp er met de punten vandoor ging, maar Aurora scoorde aan het eind een gelijkmaker. De eindstand: 4-4.