Afbeelding
Foto: Pixabay

Stop mantelzorgwaardering

Algemeen

Geen mantelzorgwaardering meer per 1 januari 2022. Dat staat in de brief die mantelzorgers in Weesp hebben gekregen. Vanaf 24 maart 2022 valt Weesp onder de gemeente Amsterdam maar vanaf de ingang van het nieuwe jaar zijn er al verschillende veranderingen doorgevoerd. Een van deze veranderingen zit in de mantelzorg. Weesper mantelzorgers kunnen nu gebruikmaken van de Amsterdamse regelingen, en deze werken net even anders dan we gewend zijn.

Het is nu mogelijk om een parkeervergunning aan te vragen voor een mantelzorger, daarmee kan een mantelzorger tegen een bewoners-tarief parkeren bij de degene voor wie zij zorgen. Ook is worden mantelzorgers automatisch verzekerd voor ongevallen en aansprakelijkheid, dit is dezelfde regeling waar alle vrijwilligers die voor de gemeente werken onder vallen. 

Daarnaast is er nog een tegemoetkoming in de kosten van het openbaar vervoer, wanneer de mantelzorger een laag inkomen heeft en meer dan 3 kilometer moet reizen. Als laatste laat Versa Welzijn weten dat er een mantelzorgpas en mantelzorgboek is. Deze vormen samen een hulpmiddel wanneer er iets mocht overkomen met de mantelzorger. Hierdoor kan de zorg gelijk worden opgepakt van de zorgbehoevende, wanneer de mantelzorger niet beschikbaar is. 

Voor meer informatie of vragen kunt u contact opnemen met stichting Versa Welzijn of het Sociaal loket Weesp (0800-0643 bereikbaar ma-vr van 08:00 uur tot 18:00 uur).

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant