Afbeelding

Definitieve aansluiting Weesperbrug en N236 uitgesteld

Algemeen

WEESP - Niet deze herfstvakantie, maar pas halverwege volgend jaar wordt de aansluiting tussen de nieuwe Weesperbrug en de provinciale weg definitief in orde gemaakt. De provincie Noord-Holland heeft het werk verschoven omdat het nu te veel overlast zou geven.

Aanvankelijk wilde de provincie 21 oktober de provinciale weg N236 aan weerszijden van de Weesperbrug aanpassen aan de nieuwe brug. Daarvoor zou de weg drie dagen en twee nachten afgesloten moeten worden. Maar volgens de provincie levert het afsluiten van de weg op werkdagen nu te veel overlast op.

Daarom wordt het werk uitgesteld totdat de provincie aan de slag gaat met de herinrichting van de N236 tussen Amsterdam-Zuidoost en Driemond. Dat is pas halverwege volgend jaar. Rijkswaterstaat zorgt er de komende weken voor dat er een veilige, tijdelijke, aansluiting blijft tussen de brug en de provinciale weg. 

De Weesperbrug werd in de nacht van zaterdag op zondag compleet vervangen. Het verkeer kan er nu gewoon overheen, maar de nieuwe brug is breder waardoor niet overal de aansluiting goed klopt. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant