De Raad van Bestuur snijdt een van de vier megataarten aan
De Raad van Bestuur snijdt een van de vier megataarten aan

Megataart uit Weesp voor jarig AVL

Algemeen

WEESP - De circa 2500 medewerkers van het Antoni van Leeuwenhoek hebben gisteren gesmuld van taart uit Weesp. Vanwege het 100-jarig bestaan van het Nederlands Kankerinstituut waren er via Pronk Juweel vier megataarten besteld bij Banketbakkerij Wesselman. 

De taarten waren 1.70 bij 1.20 meter groot. Bakker Jacob Wesselman moest speciaal hiervoor platen laten maken. De taarten zijn woensdagmiddag gebakken en gingen 's avonds de vrachtwagen van Pronk in. Die heeft ze de volgende ochtend bij het instituut afgeleverd.

Pronk verzorgt al jaren de kerstpakketten voor het Antoni van Leeuwenhoek. Zo kwam het instituut voor deze order ook in Weesp uit. Zowel Pronk Juweel als Banketbakkerij Wesselman laat weten dat zij de opdracht een eer vonden om uit te voeren, met name vanwege "al het goede werk dat dit instituut doet".  

Het Antoni van Leeuwenhoek laat weten dat de taarten er heerlijk uitzagen en zelfs nog beter smaakten. Aan de patiënten was ook gedacht, maar omdat die vaak misselijk zijn, kregen zij iets anders.  

Het Nederlands Kankerinstituut is de laatste tijd veel in het nieuws omdat zij het 100-jarig bestaan aangrijpt om geld in te zamelen voor onderzoek dat zich richt op kankertherapie op maat. Deze campagne heet: Tegen gelijke behandeling. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant