De Nuna 7 wordt van een geavanceerde folie voorzien bij Omnimark
De Nuna 7 wordt van een geavanceerde folie voorzien bij Omnimark

Omnimark deelt in feestvreugde Nuon Solar Team

Algemeen

WEESP - Het Nuon Solar Team won deze week de Solar Challenge in Australië en het Weesper bedrijf Omnimark deelt in de feestvreugde. Het op zonne-energie rijdende voertuig Nuna 7 is door Omnimark voorzien van geavanceerde bestickering.

Het gaat om een 'fullwrap' van flinterdunne folie die PVC-vrij, oplosmiddelvrij en geurstofvrij is. "Dat maakt het een behoorlijk complexe klus. Wij zijn de enige in Nederland die met deze folie werken. Het past binnen ons streven om binnen vijf jaar alle folies bij Omnimark 100% PVC-vrij te hebben", zo legt directeur Hwie-Bing Kwee uit.

Kwee volgde vanuit Nederland de Solar Race op de voet. Nog voordat de Nuna de finish had bereikt, had hij het team via Twitter al gefeliciteerd: tegenstrever Japan was namelijk stil komen te vallen.

De bestickering doet Omnimark bij wijze van sponsoring. Dat geldt ook voor andere duurzame technologieprojecten, zoals het Eco Runner Team, DUT Racing en de ligfiets van TU Delft en de VU Amsterdam waarmee onlangs het wereldsnelheidsrecord werd gebroken. Kwee is enthousiast over de samenwerking met deze studenten. "Als je ziet hoe zij denken en schakelen, dan proef je echt de nieuwe generatie."

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant