De vrachtwagen waarin de cocaïne vervoerd had moeten worden.
De vrachtwagen waarin de cocaïne vervoerd had moeten worden.

In Weesp gearresteerde mannen hadden 30 miljoen aan cocaïne

WEESP - 1000 kilo cocaïne met een straatwaarde van 30 miljoen euro. Daarmee dachten de vier mannen die woensdagochtend in Weesp werden gearresteerd weg te komen. 

De cocaïne werd maandag ontdekt in dozen met bananen in de haven van Vlissingen. Het zat aan boord van een schip uit Colombia dat op weg was naar Rotterdam. Het HARC-team Rotterdam (een samenwerkingsverband van Douane, Zeehavenpolitie en FIOD) had het schip al op de korrel, zo meldt het Openbaar Ministerie. 

De dozen met bananen werden in Vlissingen gelost. Daartussen zaten ook dozen met cocaïne. In overleg met de officier van justitie werd besloten de cocaïne uit de dozen te halen, en af te wachten wie de bananen kwam ophalen. Dat gebeurde woensdag. Het transport bleek naar het bedrijfspand aan de Ambachtstraat in Weesp te gaan. 

Daar werden de dozen met bananen en de dozen waarin oorspronkelijk cocaïne zat, afgeleverd. Een arrestatieteam van de politie hield de verdachten in en om het pand meteen aan. Toen het HARC-team het pand binnenkwam, waren de bananendozen al gescheiden van de drugsdozen, aldus het OM. 

De aangehouden mannen worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam. De drugs zijn inmiddels vernietigd.

Het bedrijfspand waar het transport naartoe leidde, was kortstondig in gebruik door Cattle Exchange, een bedrijf dat inmiddels failliet is. 


Reageer als eerste
Elke woensdag het WeesperNieuws per e-mail
Meer berichten