Afbeelding

Een trouwzaal vol BABS-en

Algemeen

WEESP - Vijftig trouwambtenaren uit Noord-Holland zijn vandaag in Weesp op bezoek voor de jaarlijkse BABS-endag. Alexander Bauwens neemt zijn collega's op sleeptouw. 

BABS is de afkorting van Buitengewoon Ambtenaar van de Burgelijke Stand. Zij mogen bruidsparen in de echt verbinden en geregistreerd partnerschap afsluiten. De trouwambtenaren op de BABS-endag in Weesp hebben samen zo'n 22.000 ceremonies voltrokken, zo rekenden zij ter plekke uit.  

De dag ging van start met een bijeenkomst op het stadhuis. Daar werd nagedacht en gepraat over hoe trouwen er in de toekomst wellicht uit gaat zien. Bauwens had filmpjes gemaakt met diverse scenario's. Zo was er te zien hoe een vrouw haar huwelijk regelde per telefoon. Een telefooncentrale en uitgebreid meerkeuzemenu leidden tot haar jawoord -  en dat voor slechts een paar euro per gesprek.

Ook op het programma: een lunch met rondleiding in het Weesper Automatenkabinet, een theatervoorstelling in de City of Wesopa en een afsluitende borrel in de foyer. 

 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant