Afbeelding

Jongeren nemen dit weekend stadhuis over

Algemeen

WEESP - Het stadhuis wordt vrijdag overgenomen door Weesper jongeren. Drie dagen lang gaan zij in het monument werken aan een unieke voorstelling met zang, dans, theater en taal. Naar het resultaat mogen we zondagmiddag allemaal gratis komen kijken.

Operatie Weesp! heet het project. Het initiatief komt van de stichting Culturele Staten. Die stimuleert talentontwikkeling onder jongeren door landelijke én lokale projecten te organiseren. Voor Operatie Weesp heeft de stichting de samenwerking gezocht met de gemeente Weesp, de City of Wesopa, Dansstudio Van Harten en jongerencentrum Trainspotting van Versa Welzijn.

Het karakteristieke stadhuis van Weesp is decor én inspiratiebron. De deelnemers gaan vrijdag, zaterdag en zondag samen met professionals in de disciplines zang, dans, rap en toneel een voorstelling maken. Die professionals zijn theatermakers Lenne Koning en Maartje Ghijsen van de City of Wesopa, musicaldocent Rosanne Bisschop van Dansstudio Van Harten, singer/songwriter Joost van Kersbergen en woordkunstenaar Jörgen Gario.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant