Afbeelding

Duurste postzegel in Weesp onder de hamer

Algemeen

WEESP - Zo'n 150.000 euro moet ie opbrengen, de postzegel uit Kenia-Uganda uit 1926 die volgende week donderdag in Weesp onder de hamer gaat. Daarmee is het kleine stukje papier de duurste postzegel ooit in Nederland geveild, zo meldt de Nederlandsche Postzegel- en Muntenveiling trots. 

Op de postzegel prijkt een portret van Koning George de Vijfde, in 1926 koloniaal heerser van Oost-Afrika. De zegel heeft een nominale waarde van £ 100, indertijd al een fortuin. Het veilinghuis verwacht veel van de veiling. Postzegels uit de Engelse koloniën zijn de laatste tijd erg in waarde gestegen. Vooral Chinezen zien in (de Britse) postzegels een goede belegging. 

De postzegel wordt ter veiling aangeboden door de erven van postzegelverzamelaar Aat de Peijper en maakt deel uit van een bijzondere collectie ter grootte van een tennisveld. 

De Nederlandsche Postzegel- en Muntenveiling is gevestigd aan de Leeuwenveldseweg. Volgende week wordt daar een grote, driedaagse veiling gehouden. De Oost-Afrikaanse zegel uit de collectie van De Peijper gaat donderdag om 18.00 uur onder de hamer. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant