Afbeelding

MKB-ers waarderen Weesp met rapportcijfer 6,4

Algemeen

WEESP - Weesp is een middenmoter als het gaat om MKB-vriendelijkheid. In de nieuwste rangschikking van Noord-Holland staat Weesp op een 25e plaats. Muiden is 53e en laatste in Noord-Holland.

De tevredenheid van ondernemers over de gemeente Weesp wordt uitgedrukt in rapportcijfer 6,4. Dat is een gemiddelde score. Op het gebied van imago en communicatie scoort Weesp benedengemiddeld. De eindklassering wordt opgetrokken door een goede score voor de relatief lage lokale belastingen.

De resultaten komen voort uit een enquête onder ondernemers. Daarbij is iets opmerkelijks te zien. Bij 'communicatie' wordt gevraagd of de gemeente voor ondernemers een aanspreekpunt heeft, de regelmatig investeert, structureel overleg voert, stimuleringsregelingen heeft, een specifiek MKB-beleid voert, gerichte informatie versterkt op de website en een beleid voor starters heeft. De gemeente Weesp heeft bijna al deze zaken voor elkaar, maar toch scoort ze maar matig. Kennelijk hebben de ondernemers dus geen volledig beeld van wat de gemeente doet.

De verkiezing is een tweejaarlijks initiatief van MKB Nederland, het ministerie van EZ en onderzoeksbureau Lexnova. Alleen de provinciale ranglijst is bekend, de landelijke volgt eind dit jaar.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant