Afbeelding
Foto's

Wijntjes proeven tijdens het winkelen

Algemeen

WEESP - Rode wijn bij Zipper, witte wijn bij Karin Wesselman, rosé bij Bijvoet. De koopzondag werd vandaag opgevrolijkt met een drukbezochte Weesper wijnproeverij. 

De wijnproeverij is er voor het eest. In tien winkels konden twee wijnen worden geproefd die waren geleverd door Weesper wijnleveranciers. De wijnen werden ingeschonken en van uitleg voorzien door sommeliers, leerlingen van Hotelvakschool ROC Amsterdam. De deelnemers van de proeverij hadden zich vooraf aangemeld, waren uitnodigd door een deelnemende winkelier of haakten spontaan aan. 

Onder hen opvallend veel gezinnen, die er een dagje van maakten: papa en mama proefden de wijn, de kinderen hielden de scorekaart bij. 

Want de deelnemers kregen van elke wijn een glaasje ingeschonken en konden hun oordeel kwijt op een scoreformulier om zo tot de verkiezing van de lekkerste wijnen van Weesp te komen. De uitslag wordt woensdag bekendgemaakt in het WeesperNieuws.

"Dit is zeker voor herhaling vatbaar", zei mevrouw van Lunteren uit Weesp, een van de vele wijnproevers op deze middag. Ook de deelnemende winkeliers waren enthousiast. Voor dit evenement zijn 400 wijnglazen gemaakt en die zijn allemaal ingezet.

In het WeesperNieuws van woensdag een uitgebreid verslag van de Weesper Wijnproeverij.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant