Zestig lopers, waaronder een flinke groep Weespers, gaan hardlopen voor het goede doel.
Zestig lopers, waaronder een flinke groep Weespers, gaan hardlopen voor het goede doel.

Weespers rennen voor Ingeborg Douwes Centrum 

Algemeen

WEESP - Een groep Weespers heeft met hardlopen duizenden euro's opgehaald voor het goede doel. De exacte opbrengst is nog niet bekend, maar loopt richting de 8000 euro.

Bij Ria Bonneveld uit Weesp werd vorig jaar borstkanker vastgesteld. De medische molen wordt dan direct opgestart, maar net zo belangrijk is de psychologische begeleiding. Die vonden Ria en haar partner Chris Smeekes in het Ingeborg Douwes Centrum (IDC) in Amsterdam. Omdat de instelling deels draait op giften en donaties, wilden de Weespers graag ook een steentje bijdragen.

Chris trommelde wat stadsgenoten op en zo kwam het dat zondag 20 oktober een Weesper delegatie aan de start verscheen van de goede doelenloop tijdens de Marathon van Amsterdam. Zij gingen op in een groep van zestig lopers, die samen geld inzamelden voor het IDC.

Ria is enorm trots op haar Chris en de 59 andere lopers: "Niet alleen vanwege het geld, maar ook omdat het Ingeborg Douwes Centrum hiermee de aandacht krijgt die het verdient. De medewerkers zijn zo deskundig en er hangt zo'n prettige sfeer", verklaart de Weespse. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant