Politie, gemeente en Woningbouw ondertekenen afspraken
Politie, gemeente en Woningbouw ondertekenen afspraken

Samen aan de slag om veiligheid te vergroten

Algemeen

WEESP - Politie, gemeente en woningbouw hebben woensdag gezamenlijk uitgesproken een aantal problemen in Weesp op te lossen die Weespers een onveilig gevoel geven. De maatregelen zijn de uitkomsten van een onderzoek in de wijken Aetsveld, Zuid en het centrum.

De onderzoeken zijn gehouden onder de naam Buurtsignaal en richten zich vooral op het veiligheidsgevoel van de Weespers. Daarvoor zijn buurtbewoners geïnterviewd. Eerder werd de wijk Hogeweij al onderzocht.

In het centrum ligt bijvoorbeeld de focus de komende tijd vooral op hangjongeren rondom de Singelscholen en verkeersoverlast. Dat wordt door de wijkbewoners als groot probleem gezien.

In wijk Zuid wordt gekeken of de verlichting van het tunneltje naar Aetsveld beter kan en wordt er extra gewerkt aan het bestrijden van inbraken. Ook gaat de politie snelheidsovertredingen op de Utrechtseweg in de gaten houden.

Groepen jongeren krijgen prioriteit in Aetsveld. Vandalisme en overlast van de groepen worden door de bewoners als probleem genoemd. Een hangplek moet uitkomst bieden. Ook foutparkeerders worden aangepakt.

De partijen gaan de komende tijd aan de slag met het oplossen van de geconstateerde problemen. Weespers moeten zich uiteindelijk veiliger gaan voelen.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant