Rindert Kromhout presenteerde in Weesp zijn boek
Rindert Kromhout presenteerde in Weesp zijn boek

Kromhout presenteert nieuwste boek in Weesp

Algemeen

WEESP - Drie jaar na 'Soldaten huilen niet' heeft de Weesper auteur Rindert Kromhout de opvolger gepresenteerd. 'April is de wreedste maand' heet het boek.

Weesp had zaterdag de primeur. Want terwijl maandag pas de rest van Nederland kennismaakt met zijn nieuwste boek, gaf de Weesper schrijver al een presentatie in de BoekenArk. 

April is de wreedste maand' verhaalt over dezelfde roerige periode van de hoogtijdagen van de Bloomsburygroep als 'Soldaten huilen niet', maar nu vanuit het perspectief van Angelica Bell, het nichtje van Virginia Woolf. Centraal staat het verdwijnen van deze belangrijke Engelse schrijfster en het vermoeden dat zij zelfmoord heeft gepleegd. De kinderen van haar zus, schilderes Vanessa Bell, snappen er niets van.

"Het is heel iets anders dan het kinderoeuvre. Deze boeken komen volledig uit mezelf. Boeken als 'Kleine Ezel ' en 'Ellie en Nellie' schrijf ik vaak in opdracht. En met hoeveel plezier ik dat ook doe, het is toch werk. De boeken over Bloomsbury zijn puur voor mijzelf en de reden waarom ik schrijver wilde worden", zo vertelde Kromhout deze week in het WeesperNieuws.

Het hele verhaal is over zijn nieuwste boek is te lezen in het WeesperNieuws van 30 oktober

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant