Ook aan de Achtergracht liggen nu nog gele zakken vol PMD-afval.
Ook aan de Achtergracht liggen nu nog gele zakken vol PMD-afval. Foto: Hans Peijs

Na de kerstbomen haalt GAD nu ook het PMD-afval niet op tijd op

Algemeen

WEESP De GAD slaagt er al de hele maand januari niet in om zich te houden aan de nieuwe afvalkalender. Het gevolg is ook dit weekend weer te zien: het centrum van Weesp ligt bezaaid met PMD-afval dat vrijdag zou worden opgehaald. Maar dat is aantoonbaar niet gebeurd.

Het GAD kampt al sinds het begin van het jaar met problemen die structureel lijken te zijn. Eerst was het een chaos rond het ophalen van de kerstbomen (beide afhaaldagen 7 en 14 januari ging het fout) en afgelopen vrijdag is het PMD-afval (plastic verpakkingen, metalen verpakkingen (blik) en drankpakken) in de bekende gele zakken niet opgehaald. Met als gevolg dat in het hele centrum de gele zakken op hopen bij elkaar liggen.

De GAD liet eerder laten weten dat het onder andere was overvallen door de hoeveelheid kerstbomen. Ook speelde het grote aantal ziektegevallen de afvalverwerkers parten en een woordvoerster verschool zich eveneens achter het feit dat er een nieuw ophaalschema op 1 januari is ingegaan, maar waar niemand om heeft gevraagd.
De komende drie jaar is de GAD Gooi en Vechtstreek nog verantwoordelijk voor de afvalinzameling in Weesp. Daarna gaat dit over naar Amsterdam.
   

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant