Dames FC Weesp zien wedstrijd uit handen glippen

Trots op FC Weesp

Coach Karel Knaap is trots op zijn FC Weesp. Met hard werk heeft de ploeg een overwinning tegen Buiksloot weten te behalen. In het eerste deel van de eerste helft begon FC Weesp goed. Na tien minuten kwamen de Weespers al op voorsprong. Na die goede fase zakte Weesp iets in, maar er waren nog genoeg kansen om de score verder uit te breiden. Vlak voor rust ging het mis. Na slordig balverlies zag Buiksloot kans om de gelijkmaker te scoren. "Dat was een vervelend moment. We hebben al twee wedstrijden verloren en dan is dit toch weer moeilijk", aldus Knaap.

Maar Weesp ging na de rust hard aan het werk en terwijl beide ploegen niet meer aan een overwinning dachten, scoorde Weesp acht minuten voor tijd. "Daarna hebben we de score weten te behouden. Ons voetbal is misschien nog niet altijd goed, maar dit hebben we op werklust gedaan. Dat geeft een goed gevoel", aldus Knaap. Weesp won dus uiteindelijk met 1-2.

Zure nederlaag voetbalsters
Een zure nederlaag voor de voetbalsters van FC Weesp. Ze gingen tegen Achterveld met 2-3 ten onder, terwijl de dames in de eerste helft de tegenstander van de mat speelden. Voor de rust kwam het dan ook op een comfortabele 2-0 te staan. Maar na de rust zakte de wedstrijd in en moest FC Weesp toekijken hoe Achterveld terugkwam en in de laatste minuut er met de overwinning vandoor ging. Toch is coach Michael Zandvoort niet ontevreden. "Het spel is zeer goed. Het ligt nu echt aan de details. Als we die op orde krijgen komt het helemaal goed."

Zaterdag pakt door
De zaterdagploeg van FC Weesp lijkt de weg naar boven gevonden te hebben. Met 4-2 werd gewonnen van Waterwijk. Een tegenstander die de afgelopen jaren steeds moeilijkheden bracht. Er moest wel hard worden gevochten voor de zege. De Weespers kwamen steeds op voorsprong, maar tegenstander Waterwijk kwam ook snel weer terug. Pas toen de 4-2 werd gescoord, had Weesp de wedstrijd echt onder controle. Coach Arie van Overheem is dik tevreden: "Ik ben vooral erg trots op Sacha Fransen, hij heeft de afgelopen maanden hard gewerkt en dat betaalde zich uit. Hij scoorde drie keer."

MHCW wint harde wedstrijd
Goede zaken voor de dames van MHCW. Er is met 3-1 gewonnen van Hilversum. Een wedstrijd die er bij vlagen heftig aan toe ging. Een speelster van MHCW brak haar knokkel. Weesp had op sportief vlak de wedstrijd vanaf het begin al onder controle. Maar door de harde speelstijl was het toch nog lang onduidelijk of MHCW met de overwinning naar huis ging. Uiteindelijk toen Weesp met 3-0 voor kwam te staan, was dat wel duidelijk. Hilversum scoorde ook nog een keer, maar dat leverde geen gevaar meer op.

Handballers verliezen
De handballers van WeHave hebben verloren van Vriendschap/TOB. Een stevige wedstrijd waar de ploegen lange tijd gelijk aan elkaar opgingen. Maar uiteindelijk moesten de Weespers toch hun meerdere herkennen in de tegenstander. De uitslag lag daarom ook niet ver uit elkaar. Vooral de verdediging van de Weespers stond lange tijd opvallend sterk.

Oberon wint
Een zege voor de volleyballers van Oberon. Vlak voor het weekend versloeg de Weesper ploeg SVU: 3-1. De Weespers openden sterk. De eerste twee sets werden gewonnen. Alleen in de derde set dreigde het even mis te gaan. Die set ging verloren. Uiteindelijk herpakte Oberon zich en wist de vierde set ook te winnen.