Groep 5 buiten aan de slag
Groep 5 buiten aan de slag

Kinderen knotten wilgen aan de Utrechtseweg

Algemeen

WEESP - Voor het schoolprogramma Buitenklas gingen vrijdag twee groepen 5 van Brede school Kors Breijer aan de slag in de tuin van de woonboerderij van Steven de Nie en Adrianne van der Bas aan de Utrechtseweg.

Tien knotwilgen mochten die dag door de scholieren geknot worden. Een werkje waarvoor de kinderen graag de vertrouwde school een paar uurtjes verlieten. Het is de vierde keer dat op deze wijze de jaarlijkse aftrap van de Buitenklas plaatsvond.

Met veel plezier hanteerden de kinderen de snoeischaar en de zaag. Na afloop kregen zij een beker warme chocolademelk om weer op te warmen. De groepen 5 zullen later in het schooljaar nog een keer een boer gaan helpen en gaan ze op natuurexcursie naar Fort Uitermeer.

De Buitenklas maakt deel uit van het schoolprogramma van Brede school Kors Breijer. De groepen 5 en 7 doen activiteiten in de natuur, terwijl de groepen 6 en 8 deelnemen aan maatschappelijke projecten in de wijk. Doel is om kinderen kennis te laten met de wereld om de hoek van hun school, waarbij het gaat om ervaren, zelf doen en contact maken.

 

Tien knotwilgen wachten op een snoeibeurt
Vele handen maken licht werk
Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant