De gemeenteraad bijeen
De gemeenteraad bijeen

Meerderheid raadsleden is er wel eens niet

Algemeen

WEESP - Een meerderheid van de Weesper raadsleden laat wel eens verstek gaan bij raadsvergaderingen. In de afgelopen twee jaar waren 22 raadsleden actief, van wie er 13 één of meerdere raadsvergaderingen hebben gemist. De WSP scoort op de absentieladder het hoogst, D66 het laagst.

Het WeesperNieuws liep de notulen na van alle 21 raadsvergaderingen vanaf begin 2012 tot nu. Daarin bleef 34 keer een zetel leeg (bijna 9%). WSP-raadslid Jos van Veen blijkt het vaakst afwezig: zeven keer. Tineke Booij (WSP) miste vijf vergaderingen. Thea Jansen en Marian Everts (beiden CDA) en Max van Dorth (GroenLinks) misten in deze periode elk drie raadsvergaderingen.

De redenen van absentie zijn formeel niet bekend, want een raadslid hoeft geen reden voor verhindering op te geven. Wat rondvragen leert dat het in de meeste gevallen om ziekte gaat, maar raadsleden blijken er soms ook niet te zijn vanwege avondwerk, een weekje weg of een afscheidsdiner. Burgemeester Bart Horseling zegt dat hij raadsleden zal aanspreken op het moment dat ze vaker zonder reden verstek laten gaan. Maar zo'n situatie is er op dit moment niet, vindt hij.

Het hele verhaal en de verklaringen van de raadsleden zijn te lezen in het WeesperNieuws van 13 november.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant