Afbeelding

Politieberichten: koperdieven op volkstuinen en inbrekers laten spullen staan

Algemeen

WEESP - Koperdieven op het volkstuinencomplex, verzet bij een controle op het station en inbrekers die spullen laten staan. De politie meldt over de afgelopen week de volgende incidenten in Weesp.

Koper weg
Uit vijf huisjes bij volkstuinencomplex Kweeklust aan de Lange Muiderweg is vorige week koper gestolen. 

De dieven moeten woensdagavond hun slag hebben geslagen. Agenten werden wel getipt dat er verdachte personen rondliepen op het terrein, maar konden niks vinden. Daarna werden er politiehonden ingezet, maar dat had ook geen resultaat. Achteraf blijkt dat bij vijf huisjes de ramen zijn ingeslagen en de dieven koper hebben meegenomen. Getuigen van deze zaak worden door de politie gezocht.

Boa's gewond
Drie Bijzondere Opsporings Ambtenaren (BOA's) zijn donderdag lichtgewond geraakt toen een man zich verzette bij een controle op het station.

De man, een 31-jarige Almeerder, weigerde mee te werken bij een algemene controle. Hij verzette zich hevig en de politie moest worden gewaarschuwd. Bij zijn verzet raakte drie BOA's lichtgewond. De politie heeft de man opgepakt en meegenomen naar het bureau.

Auto's opengebroken
Dieven hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag twee auto's opengebroken in Weesp. Ze waren op de navigatiesystemen uit.

Aan het Diepenbroickpark werd een zwarte Mercedes 320 opengebroken. Aan de andere kant van Weesp, in de Spoorstraat, werd er in een Audi A3 ingebroken.

Inbrekers verstoord
Verstoorde inbrekers die vrijdag hun slag probeerden te slaan aan de Lobbrich Boudgerslaan, hebben alle spullen die ze wilden stelen in de kamer laten staan.

Volgens de politie moeten de inbrekers tussen 07.40 en 19.40 uur aan het werk zijn geweest in het huis. Ze moeten zijn gestoord, want alle verzamelde spullen stonden nog in de kamer. Die avond is er ook nog een poging tot inbraak ontdekt aan de Lakenkopersweg.Daar zag de bewoner ineens sporen van braak aan zijn voordeur. De politie zoekt van beide zaken getuigen.

Uit de krant

!

Uit de krant

Afbeelding
Beter een gouden buur, dan een verre vriend Mensen 15 aug, 10:00
Logo
Afbeelding
Zomerrubriek ‘Weesper voor één dag’ Ronald de notenman: ‘Weesp is een goede markt’ Mensen 15 aug, 09:20
Afbeelding
Drukte bij de Spiegelplas Algemeen 14 aug, 16:13
Afbeelding
Mindful en sportief aan Sluis-en-Bruggenfeest beginnen Cultureel 14 aug, 09:00
Afbeelding
Canadese populieren gekapt in Weesp Natuur en Milieu 13 aug, 13:00
Afbeelding
Het heidehaantje Column GNR 13 aug, 08:03
Logo
Afbeelding
Zomerportret Dj en producer Justin Putuhena raakte zichzelf kwijt in wereldje rond Justin Prime Mensen 13 aug, 06:00
Logo
Afbeelding
In Noord-Holland verdronken vorig jaar 14 mensen Deskundigen: ‘Let op elkaar om kans op verdrinking te verkleinen’ Algemeen 12 aug, 15:00
Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief