Containers gaan tijdens de jaarwisseling op slot
Containers gaan tijdens de jaarwisseling op slot

Afvalcontainers tijdens jaarwisseling op slot

Algemeen

WEESP - Wie na een gezellig oud&nieuw zijn feestrommel wil weggooien in een ondergrondse vuilcontainer, zal moeten wachten tot Nieuwjaarsdag 10.00 uur. Uit voorzorg gaan deze verzamelcontianers namelijk op slot. 

De Gewestelijke Afvalstoffen Dienst is bang dat er vuurwerk in de containers wordt geggooid, waardoor er brand kan ontstaan. Daarom worden uit voorzorg alle ondergrondse containers afgesloten van dinsdag 31 december 22.00 uur tot woensdag 1 januari 10.00 uur. Ook mensen met een sleutel kunnen de ondergrondse bakken dan niet gebruiken.  

Sommige glasbakken en plastic verzamelcontainers worden tijdelijk weggehaald. De GAD roept iedereen op te wachten met het wegbrengen van afval tot de bakken weer open of terug op hun plek zijn. De maatregelen beteken namelijk niet dat afval nu gewoon op straat mag worden gezet. Verder verzoekt de dienst of mensen met een minicontainer hun bakken rond de jaarwisseling op een veilige plek willen zetten. 

Ook de gemeente maakt de afvalbakken langs de kant van de weg weer dicht, of haalt ze weg, om vuurwerkschade te voorkomen. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant