Afbeelding
Audio

'Snel maatregelen brandveiligheid Dichtersbuurt'

Algemeen

WEESP - Burgemeester Horseling van Weesp vindt dat er snel een antwoord moet komen op overschrijdingen van opkomsttijden door de brandweer. Preventieve maatregelen liggen het meest voor de hand.

De brandweer kan niet altijd binnen de gestelde norm  ter plaatse zijn in de wijk met portiekflats langs het spoor (Dichterswijk). De overschrijving vindt plaats in de avond, in de nacht en in het weekeind.

Tijdens die uren is de kazerne niet bemand en moeten de brandweervrijwilligers eerst van huis naar de kazerne en dan naar de brand. Dat lukt niet binnen de vijf minuten die de norm aangeeft.

Oplossingen
Een permanente bemanning van de kazerne is volgens Horseling te duur. Preventieve maatregelen in de wijk vormen een alternatief, zoals vluchtladders, rookmelders en andere brandpreventie. Het algemeen bestuur van de regionale brandweer moet hierover beslissen. Horseling maakt daar deel van uit.

Situatie verbeterd
Horseling stelt dat het in de Dichterswijk niet onveilig wonen is. "De situatie is zelfs verbeterd sinds we overdag bemanning op de kazerne hebben. Daardoor halen we de norm nu overdag wel. Dat was voorheen ook niet."

De norm kan per wijk verschillen en is afhankelijk van het type woning. De Dichterswijk valt binnen de strengste norm omdat de woningen beperkte vluchtwegen hebben.

Beluister hier de uitleg die burgemeester Horseling gaf op Radio Weesp.

   Beluister hier het fragment


Uit de krant

Uit de krant

Logo
Afbeelding
"Dit is een zorgprobleem, geen veiligheidsissue" Overlast door verwarde personen groeit al jaren achtereen Algemeen 28 sep, 14:00
Logo
Afbeelding
Nieuwkomersklas Kors Breijerschool Bijzondere klas maakt van kinderen uit alle windstreken gewone leerlingen Algemeen 28 sep, 13:17
Afbeelding
Weesp kan meedoen aan Amsterdamse Pubquiz Algemeen 28 sep, 10:53
Afbeelding
Bingo Versa Welzijn voortaan in kantine FC Weesp Buurt & wijk 28 sep, 08:00
Logo
Afbeelding
Charelle en Floor finishen Tour for Life Zadelpijn, 1,1 miljoen euro en een huwelijksaanzoek Sport 27 sep, 16:00
Afbeelding
Weg is de veiligheid van de Vinex-pallisade Column De Nieuwe Weesper Algemeen 27 sep, 14:00
Afbeelding
Vacatures van de Vrijwilligerscentrale Algemeen 27 sep, 13:00
Logo
Afbeelding
Open Dag het Domijn Ateliers en werkplaatsen open Algemeen 27 sep, 11:20
Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief