Dietske Dijkman biedt alternatieve therapieën
Dietske Dijkman biedt alternatieve therapieën

Dierenwerkplaats biedt alternatieve behandelingen

Algemeen

WEESP - Onlangs is de 'Dierenwerkplaats' opengegaan. Een plaats waar Weesper Dietske Dijkman huisdieren, boerderijdieren en paarden behandeld. Ze is geen dierenarts, maar dierengeneeskundig therapeut.

Dijkman behandelt de dieren in hun eigen omgeving met alternatieve geneeswijzen. Toen ze voor de paardensport voor langere tijd in Duitsland werkte en trainde met grote namen als Iris Herkenroth, kwam Dietske tot de conclusie dat dieren alleen goed kunnen presteren als ze in balans zijn:

"Tot die tijd had ik het in mijn hoofd om na mijn carrière in de paardensport dierenarts te worden. Maar in Duitsland raakte ik overtuigd van het belang om naar een dier in zijn geheel te kijken en koos ik voor een opleiding in veterinaire natuurgeneeskunde. Kijkt een dierenarts vooral naar de kwaal, een dierengeneeskundig therapeut kijkt naar het gedrag, de huisvesting, de voeding en de relatie van het dier met zijn eigenaar. Het is de totaliteit die de behandeling bepaalt", zo vertelt ze in het WeesperNieuws.

Lees het hele verhaal in het WeesperNieuws van deze week

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant