Afbeelding
Audio

Zorgen over staat brandweer

Algemeen

WEESP - Er zijn zorgen over de staat van de regionale brandweer. Doordat er steeds meer geld bespaard moet worden, komt volgens brandweerlieden de veiligheid in gevaar.

Een petitie van de Vakvereniging Brandweer Vrijwilligers werd binnen enkele dagen door bijna de helft van de aangesloten leden getekend. Ook door Weesper brandweermannen. 

De bezuinigingen hebben volgens de Vakvereniging tot gevolg dat enkele gemeentes al noodgedwongen afstand moeten doen van een brandweerauto. Weesp moest een brandweerauto inleveren, maar kreeg er een kleinere wagen voor terug. Daarmee kunnen twee beroepsbrandweermannen alvast vooruit naar de brand. De rest volgt later. 

"De managers zeggen dat de brandweer daarmee sneller ter plaatse kan komen en dat alles beter wordt, maar er wordt gewoon geld mee bespaard en het nut van deze auto wordt amper bewezen", zegt Ruud van Vliet van de Vakvereniging Brandweer Vrijwilligers. "De brandweer was daarvoor veel beter. Het gevaar neemt nu toe."

De Vakvereniging Brandweer Vrijwilligers hoopt op een goed gesprek met het management en hoopt vooral dat de klachten en zorgen gehoord worden. 

Vicevoorzitter Ruud van Vliet over de kwestie op Radio Weesp

   Beluister hier het fragment


 

 

 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je lidmaatschap.

Uit de krant