De Triangel valt onder Villa Primair
De Triangel valt onder Villa Primair

Raadsleden kritisch over Villa Primair

Algemeen

WEESP - Er is in de Weesper politiek geschrokken gereageerd op de nieuwste problemen bij stichting Villa Primair. Twee weken geleden trokken schooldirecteuren aan de bel in een openbare brief.

Volgens de schooldirecteuren, die anoniem willen blijven, is het nog steeds een zooitje binnen de regionale scholenstichting. Daar vallen in Weesp de Hobbedob en de Triangel onder.

Dat er aan de ene kant gedwongen ontslagen vallen en dat aan de andere kant de raad van toezicht een salarisverhoging van 800 procent krijgt, zit de directeuren niet lekker. 

Vooral vanuit de hoek van de WSP en GroenLinks kwamen zeer kritische vragen aan wethouder Christian Zierleyn van Onderwijs over de gang van zaken bij de stichting. Dat het ondertussen de derde keer is dat Villa Primair in de problemen zit, helpt ook niet mee.

Volgens Zierleyn is echter de weg naar boven gevonden bij Villa Primair. De stichting verwacht volgend jaar uit de rode cijfers te zijn. En de beloning van de raad van toezicht is zo enorm gestegen omdat er nu marktconforme vergoedingen worden betaald, zo legde hij uit. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant