Het ontwerp van Stork & Albrecht.
Het ontwerp van Stork & Albrecht.

Assoenat Moskee presenteert nieuwbouwplan

Algemeen

WEESP - De Assoenat Moskee aan de Nijhoffstraat heeft zondag het bouwplan voor de nieuwe Marokkaanse moskee gepresenteerd. Buurtbewoners reageerden positief op de tekeningen en de nadere uitleg. 

De moskee is ontworpen door de Weesper architect Janton Stork. Hij was zelf tijdens de open dag aanwezig om zijn ontwerp toe te lichten.

Het nieuwe gebedshuis gaat bestaan uit een kern met typisch Arabische elementen met een schil van baksteen die past in de wijk. De naastgelegen Kors Breijerschool heeft dezelfde steen en kleur. Koepels, een toren met minaret en een Arabische welkomsttekst boven de hoofdingang maken er echt een moskee van. 

Er was grote belangstelling voor de presentatie. Er waren veel buurtbewoners, politici, Assoenat-leden en andere Weespers op afgekomen, bijna 300 man in totaal. Na de presentatie kon er worden nagepraat tijdens een warm buffet.

Wanneer de bouw van start gaat, is afhankelijk van de vergunningen. Het moskee-bestuur verwacht weinig problemen omdat er veel overleg is geweest. De bouw op zich kan binnen een half jaar klaar zijn.  

   

Volle zaal luistert aandachtig naar architect Janton Stork.
Na afloop is er een warm buffet.

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Geslaagden 2e tijdvak Vechtstede College Algemeen 5 jul, 11:06
Logo
Afbeelding
Werken aan programma-akkoord Inwoners willen beter leefklimaat, met schonere lucht en dito water Algemeen 5 jul, 10:07
Logo
Afbeelding
Rainproof is er ook voor Weesp Zoveel mogelijk tuinen vergroenen zodat Weesp straks al die regen aankan Natuur en Milieu 4 jul, 15:32
Logo
Afbeelding
Opvanghuis Van Houten Industriepark Kijk binnen in het opvanghuis dat deze week in gebruik wordt genomen Foto’s 4 jul, 13:18
Afbeelding
Sponsoractie Vecht tegen ALS Algemeen 4 jul, 12:45
Afbeelding
Vechtloop haalt 3.414 euro op voor Stichting Semmy Sport 4 jul, 11:00
Afbeelding
FC Weesp haalt 5.000 euro op voor verbouwing Algemeen 4 jul, 08:58
Afbeelding
Meepraten over nieuwe speelplekken Algemeen 3 jul, 09:24
Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief