Dinsdag op de Punt: einde aan langlopend dossier Punt.
Dinsdag op de Punt: einde aan langlopend dossier Punt.

Bij Groene Punt liet politiek slechtste kant zien

Algemeen

WEESP - Met het sluiten van het dossier Groene Punt zetten Weesp en Bouwfonds een punt achter een twintig jaar durende kwestie. Een waarin de Weesper gemeenteraad lange tijd zich van haar slechtste kant liet zien.

Precies tien jaar geleden togen honderden Weespers naar 'de Groene Punt' van de Ossenmarkt om te protesteren tegen het bouwen van woningen op deze vrije Vechtoever. "Geen poen maar groen!"

College en raad hadden zich midden jaren negentig vertild aan een plan om hier huizen te bouwen. Vermeende toezeggingen aan ontwikkelaars en financiële gevolgen maakten de zaak ingewikkeld. De elkaar wantrouwende raadsfracties dreven de zaak op de spits waarbij voorstanders tegenstanders werden en andersom.

Over het groene stukje Ossenmarkt ging het al lang niet meer.

De raad stemde in 2004 vóór woningbouw en grondverkoop aan Bouwfonds. Maar de projectontwikkelaar heeft er nooit gebruik van gemaakt. De verhoudingen in de raad normaliseerden en het gezonde verstand keerde terug. De laatste jaren is door verschillende wethouders en het Bouwfonds in stilte gewerkt aan het alsnog groen houden van 'de Punt'.

Stadsparkje
Tineke Booij (ook raadslid) was in 2004 de aanvoerster van de grote manifestatie op de Groene Punt. Ze hoopt dat er nu een fraai stadsparkje gemaakt wordt. "Dan hebben we er ook echt iets aan."

Uit de krant

Uit de krant

Logo
Afbeelding
"Dit is een zorgprobleem, geen veiligheidsissue" Overlast door verwarde personen groeit al jaren achtereen Algemeen 28 sep, 14:00
Logo
Afbeelding
Nieuwkomersklas Kors Breijerschool Bijzondere klas maakt van kinderen uit alle windstreken gewone leerlingen Algemeen 28 sep, 13:17
Afbeelding
Weesp kan meedoen aan Amsterdamse Pubquiz Algemeen 28 sep, 10:53
Afbeelding
Bingo Versa Welzijn voortaan in kantine FC Weesp Buurt & wijk 28 sep, 08:00
Logo
Afbeelding
Charelle en Floor finishen Tour for Life Zadelpijn, 1,1 miljoen euro en een huwelijksaanzoek Sport 27 sep, 16:00
Afbeelding
Weg is de veiligheid van de Vinex-pallisade Column De Nieuwe Weesper Algemeen 27 sep, 14:00
Afbeelding
Vacatures van de Vrijwilligerscentrale Algemeen 27 sep, 13:00
Logo
Afbeelding
Open Dag het Domijn Ateliers en werkplaatsen open Algemeen 27 sep, 11:20
Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief