Zaterdag: D66'ers op campagne
Zaterdag: D66'ers op campagne

D66: 'Wij sluiten samenwerking met Artikel 50 uit '

Algemeen

WEESP - Wat er ook gebeurt, D66 gaat niet samenwerken met Artikel 50. De partij sluit vooraf een coalitie met de nieuwe rechts-conservatieve partij uit. Zo laten ze maandag weten.

"Artikel 50 Weesp stelt in het partijprogramma en in debat dat de bestaande moskee gesloten zou moeten worden en dat eventuele nieuwe initiatieven zouden moeten worden geblokkeerd", aldus D66 in een persverklaring.

"Wij zijn van mening dat het standpunt om mensen het recht op godsdienstuitoefening te ontzeggen tegen de Nederlandse grondwet en tegen de rechten van de mens ingaat. Dit antidemocratische standpunt staat zo ver van het gedachtengoed van D66 af dat samenwerken in het bestuur van Weesp, ongeacht de uitslag van de verkiezingen, niet tot de mogelijkheden behoort."

Woensdag zijn er gemeenteraadsverkiezingen. In de laatste Stadspeiling van het WeesperNieuws staat D66 op drie zetels, en Artikel 50 op één. 

Jammer
"Ik vind het jammer dat dit vooraf zo bekend wordt gemaakt, maar dat is hun keus", zo laat Artikel 50-lijsttrekker Gerton van Unnik in een eerste reactie weten.
 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant