Afbeelding

Politie pakt vermoedelijke straatrover

Algemeen

WEESP - Op de Nieuwstad zijn maandagavond laat twee mannen aangehouden die vermoedelijk eerder die avond betrokken waren bij de straatroof op de Achtergracht.

Bij de oude brandweerkazerne werd rond 18.15 uur een 33-jarige Weespse beroofd. Iemand trok aan haar tas, waardoor ze achterover viel. Toen ze op de grond lag en haar tas niet losliet, werd ze door haar belager nog enkele meters meegesleept. Een vrouw zag de man verderop in een auto stappen.

Later op de avond, rond 23.15 uur, kreeg de politie een melding dat twee mannen zich verdacht gedroegen voor een winkelpand aan de Nieuwstad. Het vermoeden bestond dat ze probeerden in te breken.

Toen zij de agenten zagen, liepen ze weg richting de Breedstraat. De twee mannen, beiden 22 jaar oud en afkomstig uit Almere, werden aangehouden; ze konden zich niet identificeren.

Omdat het vermoeden bestaat dat deze mannen met de eerder gepleegde straatroof buitgemaakte spullen probeerden in te breken, zijn ze overgebracht naar het politiebureau voor verder rechercheonderzoek.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant