Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Ouders tevreden over onderwijs, maar klassen mogen wel kleiner

Mensen

HILVERSUM - Ouders van schoolgaande kinderen zijn tevreden over het onderwijs in ‘t Gooi en de Vechtstreek, al zijn er wel een aantal verbeterpunten. Dat meldt de gemeente Hilversum op basis van de nu gepresenteerde onderwijsenquête.

Eind 2021 is onder ouders van schoolgaande kinderen in deze regio een enquête afgenomen over hoe zij het onderwijs in de Gooi en Vechtstreek beleven. Hieruit blijkt dat ouders vinden dat jeugdigen hier veilig, gezond en kansrijk opgroeien.

Onlangs werden de uitkomsten van de enquête gepresenteerd aan de wethouders onderwijs, schoolbesturen en samenwerkingsverbanden passend onderwijs. Annette Wolthers, regionaal portefeuillehouder Jeugd en Onderwijs: ‘’We vinden het belangrijk ons beleid te toetsen bij onze inwoners. Het onderzoek geeft een beeld van het onderwijs in de regio en van punten waar we nog mee aan de slag kunnen gaan.”

De enquête is afgenomen middels een steekproef bij ouders met kinderen tussen de vijf en achttien jaar. Over het algemeen blijkt uit de enquête dat de ouders tevreden zijn over het onderwijs. Zij zien dit als veilig, toegankelijk en open. Daarnaast geven de ouders aan dat ze ‘persoonlijk’ en ‘passend’ belangrijke kernwaarden vinden voor het onderwijs.

Verbeterpunten
Ouders zijn wel kritisch als het gaat over de grootte van de klassen. Zij zouden graag zien dat er meer maatwerk geleverd wordt aan hun kind op school. De mentale weerbaarheid van kinderen en jongeren zien zij als een punt van zorg. Als er zorg of ondersteuning voor hun kind nodig is, is het niet voor alle ouders duidelijk waar zij die kunnen vinden.

Gemeenten en schoolbesturen in de regio Gooi en Vechtstreek werken met elkaar samen om de kwaliteit van het onderwijs te bevorderen en in te zetten op wat door ouders als speerpunten worden gezien. Het gaat dan bijvoorbeeld om sportprogramma’s op scholen in samenwerking met sportclubs en het versterken van de mentale weerbaarheid van kinderen en jongeren.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant