Afbeelding

'Bypass' naar A1 en Muiden bijna klaar

Algemeen

WEESP - Vanwege werkzaamheden aan de nieuwe A1 kunnen automobilisten volgende weekend niet via de Korte Muiderweg naar de A1 rijden. De weg is tijdelijk dicht om de aansluiting te maken op een 'bypass', een korte omleidingsroute naar de op- en afrit van de A1. 

De 'bypass' begint aan het einde van de Korte Muiderweg (daar officieel: Weesperweg), maakt een slinger door de polder en sluit aan op de op- en afrit van de A1. Ook het verkeer tussen Weesp en Muiden maakt na volgend weekeind gebruik van deze bypass. Er zit ook een rotonde in. 

Het voordeel is dat het verkeer dan minder last heeft van de bouw van de nieuwe brug over de Vecht. Deze Spieringbrug is nodig voor het lokale verkeer dat in Muiden van de ene naar de andere kant van de Vecht wil. Dat verkeer kan geen gebruikmaken van het toekomstige aquaduct voor het snelwegverkeer

De afsluiting van de Korte Muiderweg gaat in op vrijdagavond 28 maart om 20.00 uur en duurt tot zondagochtend 30 maart 10.00 uur. Daarna is de omleidingsroute open.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant