Oud-burgemeester van Weesp Henk over de Linden, burgemeester van Amsterdam Femke Halsema en de burgemeester van Weesp Bas Jan van Bochove (vlnr). Achter Over de Linden staat Rogier de la Rive Box, voorzitter van De Weesper Vereniging.
Oud-burgemeester van Weesp Henk over de Linden, burgemeester van Amsterdam Femke Halsema en de burgemeester van Weesp Bas Jan van Bochove (vlnr). Achter Over de Linden staat Rogier de la Rive Box, voorzitter van De Weesper Vereniging. Foto's Hans Peijs

Politieke partijen stellen zich voor in de Grote Kerk

Politiek Fusie Amsterdam

WEESP In de Grote Kerk is vanmiddag (zaterdag) nog tot 16 uur het Verkiezingsevenement waar politieke partijen zich presenteren en waar ook uit de doeken wordt gedaan wat de bestuurscommissie Wesp-Driemond inhoudt. En er was hoog bezoek: Femke Halsema, burgemeester van Amsterdam en vanaf 24 maart van alle Weespers, maakte haar opwachting. 

Het Verkiezingsevenement is georganiseerd door De Weesper Vereniging en heeft tot doel Weesp te informeren over de naderende verkiezingen voor de bestuurscommissie Weesp-Driemond. Bij het evenement zijn met uitzondering van WSP alle politieke en persoonlijke partijen aanwezig om zich te presenteren. 

Kieswijzer

De Weesper Vereniging, een platform dat zich gaat bezighouden met burgerparticipatie, heeft onder andere een kieswijzer opgesteld waarin vrijwel alle partijen (ook hier is de WSP niet aanwezig) vertellen wat ze verwachten van de bestuurscommissie en hoe ze zelf ‘in de wedstrijd’ zitten.
Vanmiddag om 14 uur lichten de Amsterdamse wethouder Rutger Groot Wassink en voormalig wethouder van Weesp Léon de Lange toe hoe zij hebben gekneed aan de bestuurscommissie. Om 14.30 uur zal de buurtrechten specialist uit Amsterdam een verhaal vertellen over de mogelijkheden voor Weesp. Tijdens het event is er ook een fototentoonstelling van een aantal Weespers die geportretteerd zijn door fotografe Anneke Kroonenberg.

Rogier de la Rive Box (rechts) heet de burgemeesters Halsema en Van Bochove welkom in de Grote Kerk. 

Een rondleiding langs de foto’s van Anneke Kroonenberg.

Halsema toont interesse in Lijst Molin die zich richt op de jeugd in Weesp.  

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant