Afbeelding
Foto's: G.J. Schultz

Waterrijk tekent zich af

Algemeen

WEESP Waterrijk heet een van de wijken van Weespersluis en op deze luchtfoto’s is te zien waarom: midden in Weespersluis komt ene keurig afgekaderde waterpartij die een rechtstreekse verbinding krijgt met de Vecht.

Goedkoop wordt woningen aan deze plas niet. Er staan nu woningen te koop, maar die beginnen vanaf grofweg 6,5 ton voor een middenwoning. Maar dat mag de pret niet drukken, want in de overspannen woningmarkt gaan de woningen als de spreekwoordelijke broodjes over de toonbank.

In elk geval is op deze foto’s goed te zien waarom Waterrijk Waterrijk heet: dat komt door de plas in het midden waar je je boot kunt aanmeren. Op de onderste foto is links duidelijk de strook water te zien die uiteindelijk een rechtstreekse verbinding gaat vormen met de Vecht die bovenin kronkelt.

Het is nog wel even een kwestie van geduld hebben. Eerst moet de nieuwe ontsluitingsweg die Waterlinie gaat heten gereed zijn. Dat staat voor eind dit jaar op de agenda. Is die weg eenmaal in gebruik, dan wordt de Korte Muiderweg omgetoverd in een weg met een maximum snelheid van 30 km/uur en pas dan wordt de verbinding met de Vecht tot stand gebracht.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant