Afbeelding
Foto: Marinka Hilders
video

Weesp showt vol trots haar vrijwilligers aan Amsterdam

Mensen

WEESP We hebben veel om trots op te zijn in Weesp. Een historische binnenstad, mooie monumenten, een rijk verenigingsleven, enthousiaste ondernemers en nog veel meer. Maar ook een groot netwerk van vrijwilligers. Om dat aan Amsterdam te laten zien maakte de Vrijwilligerscentrale Weesp een film.

Op 1 juni 2019 zijn de gemeenten Weesp en Amsterdam ambtelijk gefuseerd. En sinds 24 maart 2022 is Weesp een stadsgebied van Amsterdam. Om Amsterdam te laten zien dat ze goud in handen hebben met al die fantastische Weesper vrijwilligers heeft de Vrijwilligerscentrale Weesp een filmpje laten maken.

Het filmpje werd vertoond tijdens het officiële middagprogramma ‘De Stad Weesp’ op woensdag 23 maart in de Grote Kerk in Weesp. Hierbij waren o.a. Raadsleden, regio-burgemeesters, de Commissaris van de Koning, commissieleden en het college Amsterdam aanwezig.

Veel organisaties en vrijwilligers in Weesp hebben aan dit filmpje meegewerkt zoals Versa Welzijn, FC Weesp, City of Wesopa, De Wintertuin, de locaties van Vivium (Oversingel en Hogewey), Weesp Gastvrij, Museum Weesp, De Gooise Muziekschool, Plusbus Weesp en buurtkamer de Kastanje. Makers van het filmpje zijn Rick Folkertsma en Melle Willemsen van IDE- Productions. De tekst van de video is geschreven door Nora Schenk en ingesproken door Jaap van Deurzen (oud-verslaggever RTL Nieuws en inwoner van Weesp).

Hier kun je de video bekijken:


Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant