Afbeelding

Activeren van een slapende vereniging van eigenaren

Advertorial

Door de jaren heen zijn er veel verschillende verenigingen van eigenaren gemaakt door heel Nederland. Meer dan de helft van deze VvE’s werkt niet meer. Er wordt niks gedaan aan onderhoud en er is weinig communicatie. Wanneer je VvE slaapt gaat de waarde van de individuele appartementen omlaag en de waarde van het complex ook. Om dit tegen te gaan is het nodig om deze slapende vereniging van eigenaren weer wakker te schudden. Lees hier alles over het activeren van een slapende vereniging van eigenaren.

Hoe je een VvE activeert

Als eigenaar van een VvE hoor je actief je overleggen met andere eigenaren over zaken zoals onderhoud, bijdragen en nog veel meer. Goede communicatie is belangrijk bij een VvE. Sommige eigenaren merken hier echter niks van. Ze hoeven amper kosten te betalen en vergaderen nooit. In dit geval slaapt de VvE. Veel mensen zouden in dit geval denken dat het lekker rustig is en weinig geld kost. Toch kan een slapende VvE een sterk negatief gevolg hebben voor alle eigenaren.

Hoe activeer je een slapende VvE? Wanneer je vereniging slaapt is het tijd om deze wakker te schudden. Schrijf als eerst een vergadering uit waarbij alle eigenaren samenkomen. Kies vervolgens de bestuurders van de VvE en schrijf deze in bij de KvK. Open vervolgens een bankrekening op de naam van de vereniging. 

Doe dit niet op de naam van de bestuurder of beheerder! Spreek vervolgens een periodieke bijdrage af voor de opgestelde begroting.

Verschillende overheden en bedrijven bieden ondersteuning bij het wakker maken van een VvE. Er worden bij ons informatieavonden en begeleidingstrajecten aangeboden. Een non actieve VvE kan namelijk een erg negatief gevolg hebben op de waarde en uiterlijk van het gebouw. Geen onderhoudskosten betekent dus ook geen onderhoud. Om de waarde van het appartement te behouden is het dus verstandig om je slapende VvE te activeren! 

Het belang van een VvE

Wacht dus niet langer. Spreek snel een datum van vergadering af met de vereniging van eigenaren. Het belang van een VvE begrijpen wij bij VvE Belang als geen ander. Samen met alle eigenaren wordt alles bepaald, van kosten tot belangrijke zaken. Zo voorkom je de daling van waarde van je gebouw of appartementen.

Heb je meer vragen gericht op het concept van een VvE? Dan is het belangrijk dat je antwoord krijgt op deze vragen. Bij VvE Belang bieden wij gratis antwoorden aan in onze algemene VvE kennisbank. Daarnaast helpen wij ook bij het opstellen van verschillende documenten en benodigdheden. Wij begrijpen dat communicatie belangrijk is en daarom kan je ook altijd terecht bij ons als je vragen hebt. Aansluiten bij VvE Belang? Ga naar de website.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant