Afbeelding

Vakantie dichtbij huis blijft populair: ontdek de Kop van Noord-Holland!

Advertorial

Ondanks de versoepelde coronamaatregelen blijven de vakanties in eigen land ook dit jaar populair, zo merkte vakantiehuisjes aanbieder Lekkernaarzee.nl. ‘Wil je een huisje huren aan zee dan ben je er het beste al op tijd bij om een ruime keuze te hebben’, aldus de reisaanbieder die zich focust op het gebied rondom Julianadorp en Callantsoog. Waarom is de vakantie in eigen land zo populair en wat zijn aanraders?

Waarom vakantie in eigen land?
De afgelopen jaren heeft men perfect het gemak en het plezier kunnen ontdekken van een vakantie dichtbij huis. Je bent op een steenworp afstand en dat maakt het voor gezinnen met kinderen aantrekkelijk, omdat ze dan niet zo lang in de auto of in het vliegtuig moeten zitten. Bovendien heeft de COVID-19 crisis het reizen naar het buitenland er niet gemakkelijker op gemaakt, waardoor mensen soms toch nog een beetje huiverig zijn om die vakantie over de grenzen al te boeken. Daarnaast wordt de vakantie met hond steeds populairder, en die vindt het vaak heerlijk om lekker te ravotten op het strand of het bos.

Vakantiehuisje Nederlandse kust
Vooral tijdens het hoogseizoen zijn vakantiehuisjes aan de Nederlandse kust erg populair. Misschien ga je liever voor een last minute zodat je het weer kan afwachten, maar houdt er rekening mee dat het aanbod uitdunt naarmate de tijd vordert. Het is dan ook aan te raden op tijd te boeken. Een camping in Zeeland, de toeristische trekpleister Scheveningen of vertoeven aan de kust van Noord-Holland? Het kan allemaal!

Kust Kop van Noord-Holland: dichtbij en toffe uitvalsbasis
Wie het graag dichtbij zoekt maar toch een hele andere omgeving wil verkennen die kan de kust van de Kop van Noord-Holland overwegen. Vanuit Weesp ongeveer een uur en kwartier rijden. Verblijf bijvoorbeeld in Callantsoog, het rustige Sint Maartenszee of het zwemmersparadijs Julianadorp aan Zee. Kijk hier alvast voor je vakantiehuis Julianadorp of omgeving. Verder zetten we nog een aantal leuke must-do’s voor je op een rijtje.

  1. 1. Wandelen in natuurgebied Zwanenwater

Ben je gek op een wandeling bij het Naardermeer? Dan is het Zwanenwater, een natuurgebied in Callantsoog, ook echt iets voor jou. Hier bevinden zich de twee grootste duinmeren van West-Europa. En dat is nog niet alles, want dagelijks spot je er tal van vogels. Vanaf juni bloeien er duizenden orchideeën tegelijkertijd, dus dat geeft een spetterend aanzicht. Een heerlijke wandeltocht is hier zeker aan te raden.

  1. 2. Leren surfen op zee

De waterratten brengen een bezoekje aan surfschool High5 in Julianadorp, waar ze les krijgen om voortaan op eigen benen op de plank te staan. Wie al kan surfen die kan hier ook terecht voor het huren van uitrusting. Is surfen voor jou iets te heftig? Dan kun je ook kiezen voor lekker suppen. Sluit af met een drankje aan de beach bar.

  1. 3. Ontdek speelpark De Goudvis

Wie met de kids eropuit is die kan zich goed vermaken in Speelpark De Goudvis in Sint Maartenszee. Hier ontdek je een giga buitenspeeltuin met de grootste airtrampoline van Europa. Maar ook aan het mindere weer is gedacht, want mocht het regenen dan ga je gewoon de 2200m2 overdekte speelruimtes in.

  1. 4. Boottocht naar Texel

Voor eilandhoppen hoef je echt niet naar Griekenland, want je maakt vanuit Den Helder een boottocht naar Texel (en vanuit daar eventueel naar Vlieland). Alleen al op Texel is genoeg te beleven, zoals wadlopen of een bezoekje aan de vuurtoren. Ook zeehondencentrum Ecomare is een aanrader, want die schattige koppies zijn niet te weerstaan. Veel plezier!

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant