Afbeelding
Foto: André Verheul
Ingezonden brief

De logica van een boa

Algemeen

WEESP Met de aangescherpte regels rondom het losloopgebied op de Draaierschans, zijn er maar weinig plekken in Weesp waar honden los mogen lopen in Weesp. En dat er streng wordt gecontroleerd is wel duidelijk, laten Marije en Noortje weten.

“Drie vrouwen op een bankje in de zon, vier dartelende honden eromheen en twee boa’s in aantocht. Plaats van handeling: het veldje op de Vest waar honden nog los mogen lopen. De boa’s naderden met een onheilspellende tred. We maakten ons geen zorgen: dit was een van de nog weinige plekken waar riemen niet nodig zijn. Toch werden we aangesproken. “De honden lopen los,” constateerde de woordvoerder van de BOA’s. Dat was een juiste conclusie. “En dat mag hier!”, juichten we iets te enthousiast en overtuigd van ons gelijk. De BOA bleef ernstig kijken. “Weten jullie wel dat als jullie de honden hier los laten lopen, de kans groot is dat ze naar het pad lopen waar ze aan de riem moeten? En dan ben je wel in overtreding.” Dus…? Het moet niet gekker worden.” - Marije Dijckmeester en Noortje Krikhaar

Ook reageren op lokaal nieuws? Stuur uw beknopte bijdrage, bij voorkeur met een foto van de kwestie/situatie, naar redactie@weespernieuws.nl. De redactie beslist of een ingezonden brief wordt geplaatst.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant