Omslag boek Fred Menko
Omslag boek Fred Menko

Lezing over Joodse familie Menko uit Weesp

Algemeen

WEESP Fred Menko vertelt zondagmiddag 15 mei in de synagoge in Weesp over zijn aangrijpende boek ‘Veertien kinderen. De oorlogsgeschiedenis van mijn joodse familie’. Aan de hand van de familiegeschiedenis vertelt Fred Menko over onderwerpen, die niet vaak de aandacht krijgen maar die ze wel verdienen.

Onderwerpen zoals: de groep van jeugdige Palestinapioniers, het heldhaftige verzet van dominees, de joodse gezondheidszorginstellingen, de deportaties naar dwangarbeiderskampen, en het leven na de oorlog, van hen die aan de vervolging waren ontkomen. “Bij de lezing in Weesp wil ik me vooral richten op het gezin van mijn tante Miep, die van haar zuster Emmy Wonder-Menko en die van mijn familietak, van mijn grootvader Adolf. Zo kan ik onderwerpen bespreken, die me aan het hart gaan, en die vaak niet zo veel aandacht krijgen”, aldus Menko.
Dezelfde middag vertelt Sanne van de Brink, studente geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam, over haar onderzoek naar ‘Geroofd joods vastgoed in Weesp’.

De bijeenkomst op zondagmiddag 15 mei is van 14 tot 17 uur (inloop vanaf 13.30 uur) in de Synagoge op Nieuwstraat 3 en is gratis toegankelijk. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan bij boekhandel Pezzi Pazzi in de Slijkstraat of via: info@pezzipazzi.nl. Het ISBN nummer is 9789024437603, de prijs is 29,90. Het boek kan hier worden besteld

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant