Koningin Máxima komt vrijdag naar Weesp
Koningin Máxima komt vrijdag naar Weesp

Verpleeghuis De Hogeweyk verheugt zich op koninklijk bezoek

Algemeen

WEESP - Verpleeghuis De Hogeweyk kijkt enorm uit naar aanstaande vrijdag. Dan komen koningin Máxima en koningin Silvia van Zweden op bezoek. 

"We weten het zelfs ook pas sinds vorige week. We moeten dus wel even schakelen", vertelt Hogeweyk-voorlichter Sanne van de Graaf.  

De koninginnen krijgen een introductie en een rondleiding en er is gelegenheid om medewerkers en mantelzorgers vragen te stellen over hun werk. Van de Graaf: "We gaan voor dit bezoek niets in scène zetten, de koninginnen krijgen het reilen en zeilen binnen ons verpleeghuis te zien zoals het is." 

Van stress is geen sprake: "We hebben wel vaker te maken met werkbezoeken en media-aandacht. Dit is eigenlijk niet veel anders, maar wel heel erg leuk natuurlijk."

Koningin Silvia van Zweden is in haar land ambassadrice van de zorg voor mensen met dementie, vandaar het bezoek aan De Hogeweyk. Het Weesper verpleeghuis geniet internationaal grote faam. "Misschien lukt het ons om dementie ook op de agenda van koningin Máxima te krijgen", hoopt Van de Graaf.  

Vuistdikke handboeken met protocollen heeft het verpleeghuis nog niet gekregen. "We hebben alleen wat vragen moeten beantwoorden. Misschien komt dat omdat in 2003 toenmalig koningin Beatrix ons ook al heeft bezocht? Dat is toen vlekkeloos verlopen."

Koning Willem-Alexander komt vrijdag niet mee. Hij woont die dag samen met de Zweedse Koning Carl Gustaf een bijeenkomst op de Zweedse ambassade bij. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant