De start van de Nacht van Weesp op het Grote Plein.
De start van de Nacht van Weesp op het Grote Plein. Foto's: WeesperNieuws

Tientallen Weespers slapen vannacht niet thuis

Algemeen

WEESP Een groot aantal Weespers slaapt vannacht niet thuis, zoveel is zeker. Vandaag is namelijk de dag van de Nacht van Weesp en dat betekent dat er tientallen equipes op weg zijn om de raadselen van de 49ste editie te ontrafelen. En dan was het ook de Nationale Molendag, waarbij De Vriendschap weer heel veel mensen ontving.

De Nacht van Weesp is verreweg het belangrijkste evenement dat ASV de Vechtstreek organiseert en dit jaar voor de 49ste keer alweer. Rond de tweehonderd auto’s begonnen hun nachtelijke avonturen in de auto op het Grote Plein en erna is het altijd maar afwachten waar ‘bolletje-pijltje’ je brengt. Het wordt in elk geval een latertje, of een vroegertje zo u wilt. Morgenavond is bij FC Weesp de prijsuitreiking.

Molendag
Nationale Molendag is ook zo’n evenement dat niet weg te denken is in de maand mei, althans, wanneer er geen corona is. Vandaag waren er in heel Nederland heel wat molens open voor het publiek, waaronder als altijd molen De Vriendschap in Weesp. Ook molen ‘t Haantje deed mee. De editie 2022 kan worden bijgeschreven als ‘geslaagd.’    


Er zijn verschillende klassen bij de Nacht van Weesp, waaronder één voor klassieke auto’s waarvan deze Alfa Romeo in de karakteristieke Alfakleur een voorbeeld is.

Koekeloeren in het binnenste van ‘t Haantje.

De versierde De Vriendschap.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je lidmaatschap.

Uit de krant