Het team van Renault Dealer Nieuwendijk in Amsterdam-Zuidoost.
Het team van Renault Dealer Nieuwendijk in Amsterdam-Zuidoost. Foto: Marinka Hilders
Ondernemer vertelt

‘Persoonlijke aandacht en goede service vinden wij heel belangrijk’

Algemeen

WEESP Renault dealer Nieuwendijk is opgericht in 1980 in Aalsmeer en heeft inmiddels nog zeven vestigingen geopend. Sinds 2018 zit de dealer in Amsterdam-Zuidoost. Het bedrijf is gegroeid, maar is altijd een echt familiebedrijf gebleven. Persoonlijke aandacht en kwaliteit gaan hand in hand met hun liefde voor auto’s.

De locatie op de Klokkenbergweg zit op een kwartier rijden van Weesp en is goed bereikbaar. Dit is de vaste locatie waar ze inmiddels een jaar zitten. “Het afgelopen jaar hebben we de hoogste klanttevredenheid van de regio Groot-Amsterdam behaald.” Reden daarvoor is volgens verkoopleider Daan Knop dat ze niet uit het oog zijn verloren waar ze vandaan komen: ze blijven een familiebedrijf. Dat zit hem dan vooral in de waarden die daarbij horen en die ze hoog in het vaandel hebben staan. “Persoonlijke aandacht en goede service vinden wij heel belangrijk. Er heerst bij ons een gemoedelijke sfeer, we nemen de tijd voor een praatje.”

Breed aanbod
De locatie in Zuidoost heeft zowel een showroom als een werkplaats. In de showroom is een breed aanbod aan auto’s, nieuw en tweedehands. Ze bieden zowel Dacia als Renault aan en ook nog eens Renault bedrijfsauto’s. Lange levertijden zijn er niet, want “wij hebben ruim ingekocht waardoor we een breed aantal modellen hebben en korte levertijden”. Ook is er flink geïnvesteerd in het kunnen bieden van nieuwe technieken, zoals elektrisch, hybride en Bi-Fuel. “We zijn toonaangevend op het gebied van elektrische mobiliteit en hybride technologie.”

Service
Ondertussen wordt in de werkplaats hard gewerkt aan servicebeurten, controles en reparaties. Het team monteurs is een gemêleerde eenheid. “We hebben veel ervaring in huis, maar ook nieuwe mensen. Het is echt een mix”, vertelt Knop. Op de vraag of hij zelf ook wat met auto’s heeft, reageert hij enthousiast. “Ik ben zelf al jong begonnen. Toen ik 17 was, ben ik gestart als leerling-autoverkoper.” Hij keert zich naar zijn collega in de werkplaats: “Wanneer ben jij begonnen?” De collega hoeft niet lang na te denken “1982.” Trots op zijn team voegt Knop nog toe: “Auto’s zijn altijd ons ding geweest.”

Nieuwe locatie
In 2021 is de dealer verhuisd naar de huidige locatie op de Klokkenbergweg 13. “We hebben de hoogste klanttevredenheid van alle vestigingen van Nieuwendijk.” Dit werd goed merkbaar door de verhuizing. “We zijn een aantal keren verhuisd, maar we zitten nu vast op deze locatie. Het was leuk om te merken dat klanten ook mee zijn verhuisd en nog steeds hier komen voor de service en onderhoud van hun auto.” Dat heeft dan vast te maken met de persoonlijke aanpak. “Ja, en we doen wat we beloven.”

In Weesp zit geen Renault dealer, maar: “Je kunt hier terecht voor een mooie nieuwe auto, maar vooral voor goede service. We willen ook graag tegen mensen zeggen dat ze welkom zijn om gewoon even binnen te lopen of voor een kennismakingsgesprek.”

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant