Afbeelding
Foto: WeesperNieuws

Subsidie voor een ton

Algemeen

WEESP Waterschap Amstel Gooi en Vechtstreek stellen een subsidie beschikbaar voor onder andere een regenton. Het klimaat verandert en de aarde warmt op, waardoor extreem weer steeds vaker voor komt. Om woonwijken klimaatbesteding te maken is er daarom een subsidie beschikbaar.

Met de regeling ‘Geef groen en water de ruimte‘ kunnen mensen zelf aan de slag te gaan. Denk bijvoorbeeld aan het opvangen van regenwater tijdens hevige regenval. Dit water kan dan gebruikt worden voor de tuin tijdens periodes dat het droog is en daarnaast draagt het bij aan het minder belasten van het riool.

Er zijn verschillende manieren om in uw tuin of via uw huis meer water op te vangen. Een paar voorbeelden: daktuin, regenton, terrassen en paden waar regenwater doorheen kan, tegels vervangen voor groen, geveltuin, regenwater vasthouden in de ondergrond van de tuin. Zo gaat de lijst nog even door. Per huisadres is er maximaal 1.100 euro subsidie beschikbaar. Op de website van Waterschap AGV staan alle voorwaarden en een uitleg over hoe de subsidie kan worden aangevraagd. agv.nl/aanvragen/subsidie-voor-groen-en-water-in-uw-buurt/

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant