Afbeelding
Foto: Versa Vrijwilligerscentrale

Medewerkers ING aan de slag bij de Buurtkamer de Kastanje en Hogewey

Algemeen

WEESP Even een dag niet naar kantoor maar laminaat leggen en schilderen bij Buurtkamer de Kastanje of bloemschikken en kegelen met bewoners van Hogewey. Vijftien bedrijfsjuristen van ING uit Amsterdam Zuid-Oost staken vorige week de handen uit de mouwen.

ING stelt haar medewerkers in staat om jaarlijks twee dagen te besteden aan vrijwilligerswerk. Na een positieve ervaring vorig jaar bij HRIF, waar een aantal collega’s kleding en schoenen gesorteerd hebben, wilde nu het hele team zich inzetten als vrijwilliger. Vanuit Vice Versa, onderdeel van Versa Vrijwilligerscentrale, ging een deel van de medewerkers aan de slag in Weesp. Een ander deel zette zich in bij Forteiland Pampus en het Vogelasiel in Naarden. Bij Buurtkamer de Kastanje konden de medewerkers kiezen uit laminaat leggen en schilderen van het tuinhuis. Bij verpleeghuis Hogewey werd er geholpen bij het bloemschikken en kegelen. Ook trakteerde ING op een lekkere gebakje bij de koffie. Na afloop gaven zowel ING medewerkers als de betreffende organisaties dit een waardevolle ervaring te vinden. ‘Je komt op een locatie en in contact met mensen die je anders niet snel ontmoet’ aldus een van de ING medewerkers. ‘Misschien ga ik zelfs wel vrijwilligerswerk doen bij Hogewey. Ik vind het zo leuk om iets voor deze mensen te kunnen betekenen’.

ViceVersa stelt medewerkers van bedrijven in de regio in de gelegenheid iets extra’s voor de maatschappij te betekenen door onder werktijd vrijwilligerswerk te doen. Medewerkers kunnen zich, eenmalig of terugkerend, inzetten bij een maatschappelijke organisatie namens het bedrijf waar zij werkzaam zijn. Versa Vrijwilligerscentrale kent vrijwel elke maatschappelijke organisatie in de omgeving. Zij kunnen deze extra vrijwilligers heel goed gebruiken. En voor de medewerkers biedt het een uniek kijkje in de keuken van een organisatie waar ze anders wellicht nooit mee in contact zouden komen. Win-win dus voor beide partijen.

Heb jij een bedrijf in deze regio en wil je ook iets met je medewerkers gaan doen? Of heb jij als vrijwilligersorganisatie een leuke klus in de aanbieding? Neem gerust contact op met Suzanne Wierenga, Coördinator Vrijwilligerscentrale via swierenga@vcweesp.nl of 06 - 82 60 59 87.


Foto: Versa Vrijwilligerscentrale

Uit de krant

Uit de krant

Logo
Afbeelding
Zaterdagportret | Maud de Jong Altijd bezig met rennen, maar toch met beide benen op de grond Algemeen 2 jul, 06:00
Afbeelding
Excuses provincie Noord-Holland voor slavernijverleden Mensen 1 jul, 16:42
Logo
Afbeelding
Winnaar Gooise Verhalenwedstrijd ‘Je moet gewoon beginnen met schrijven en dan komt het verhaal vanzelf’ Algemeen 1 jul, 16:03
Afbeelding
Fly-by herdenking Soesterberg zichtbaar boven Weesp Algemeen 1 jul, 14:34
Logo
Afbeelding
"We willen de beste zorg aan patiënten kunnen blijven bieden" Actiedag huisartsen Algemeen 1 jul, 14:19
Afbeelding
1 juli: Herdenking Slavernijverleden Keti Koti Algemeen 1 jul, 13:55
Afbeelding
Bestuur IVW vernieuwd tijdens ledenvergadering B2b 1 jul, 12:32
Logo
Afbeelding
Straatnamen van Weesp: Chirurgijnsweg Chirurgijn: ‘dokter’ die zijn kennis uit de praktijk haalde Algemeen 1 jul, 11:37
Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief