Afbeelding
Foto: G.J. Schultz

Ondernemersklimaat Weesp krijgt een 6,4; vooral samenwerking laat te wensen over

B2b

WEESP Het ondernemingsklimaat in Weesp krijgt van ondernemers het rapportcijfer 6,4. Dat is 0,1 procent minder dan de 6,5 die ondernemers in Amsterdam het ondernemersklimaat geven. Het door de gemeente betrekken van en samenwerken met ondernemers op verschillende gebieden zoals uitvoering van beleid, projectplannen, en gebieds-/buurtplannen, wordt door zowel Amsterdamse als Weesper ondernemers als onvoldoende beoordeeld. Met het nieuwe participatiebeleid wordt ingezet om op dit gebied verbeteringen te realiseren.

Dit blijkt uit een onderzoek dat gehouden is door de gemeente Amsterdam. Bereikbaarheid, leefbaarheid en veiligheid en kwaliteit van de openbare ruimte behoren voor ondernemers tot de zwaarstwegende aspecten bij het beoordelen van het ondernemingsklimaat.

Samenwerken voor verbetering vatbaar

De algehele dienstverlening in Amsterdam wordt met een rapportcijfer van een 6,7 in 2021 ook beter beoordeeld dan in 2019 (toen een 6,4). In vergelijking met voorgaande peilingen waren de Amsterdamse ondernemers in 2021 meer tevreden over de aspecten communicatie en voorlichting vanuit de gemeente en de digitale dienstverlening.
In Weesp ligt het gemiddelde cijfer voor de algehele dienstverlening lager: een 5,8. Vooral het vinden van de juisteweg/personen bij een vraag en de afhandeling van een aanvraag/dienst is volgens Weesper ondernemers voor verbetering vatbaar.

Zowel Amsterdamse als Weesper ondernemers zien graag dat de gemeente zich de komende periode meer inzet op het gebied van de betaalbaarheid en beschikbaarheid van bedrijfsruimtes, op cultureel gebied, duurzaam ondernemen, communicatie, financiële ondersteuning, lastenverlichting en/of aandacht voor zzp’ers. Minder inzet ziet men onder andere graag op het gebied van belastingen, bureaucratie, coronaregels en handhaving.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant